Berita

Himpunan artikel-artikel penulisan IKRAM sejak dahulu hingga
kini dalam pelbagai kategori

Keprihatinan Seorang Raja

Cursus justo, vel imperdiet aliquet volutpat platea proin. Blandit mauris diam nec hendrerit. Metus, interdum ut vel id ipsum. Ligula amet nisl, condimentum urna. Aliquet urna tempor, integer faucibus mauris nisl, massa. Vel feugiat gravida massa mauris eu.
Berita

Saranan Mahkamah Syariah mesra keluarga disambut baik

SHAH ALAM – Ketua Hakim Syarie Selangor, YAA Dato’ Dr Hj Na’im bin Hj Mokhtar menyambut baik saranan Wanita Pertubuhan IKRAM Malaysia (Wanita IKRAM) yang bakal mengadakan seminar setengah hari yang bertemakan ‘Ke Arah Mahkamah Syariah Yang Mesra Keluarga’.

Berita

Rumah Terbuka Tahun Baru Cina memang syok!

SHAH ALAM – “Rumah terbuka ni happening dan syok, ada tarian, ada talk, ceramah, perasaan seperti berada di kampung saya sendiri merasai kemeriahannya,” kata seorang mualaf, Adam Mikael Lee @ Joshua Lee tentang Rumah Terbuka Tahun Baru Cina 2016 di Restoran Mohd Chan, Seksyen 15 di sini.

Berita

Promosi Negara Rahmah, Komuniti ASEAN

BANGKOK – Di samping menghadiri persidangan, delegasi ASEAN Young Leaders Forum (AYLF) Malaysia tidak melepaskan peluang mengadakan lawatan rasmi ke Kedutaan Besar Malaysia di Thailand di sini.

Berita

Hilangnya sebutir permata kebajikan

Hj Zulkefli bin Hj Ahmad, nama yang cukup dikenali dalam kalangan ahli-ahli IKRAM di Lembah Klang, khususnya IKRAM Daerah Bandar Tun Razak dan IKRAM Putrajaya. Rata-rata kenalan menyifatkan beliau, yang lebih dikenali dengan gelaran ‘Zul Bos’, sebagai seorang yang sangat komited dalam apa jua tanggungjawab yang diamanahkan.

Berita

Edar makanan untuk gelandangan

KUALA LUMPUR – Sekumpulan belia dan mahasiswa mengambil inisiatif mengedarkan makanan dan minuman bagi membantu golongan gelandangan dan para pelajar melalui ‘Feeding The Homeless and Needy Student Project’.

Berita

SMG 2016 panduan awal pilih laluan pengajian, kerjaya

PULAU PINANG – Seminar Menara Gading (SMG 2016) telah berjaya diadakan pada 11-12 Februari lalu bagi menyediakan peluang kepada bakal mahasiswa mendapatkan pengetahuan awal laluan pengajian mereka dalam aspek kos atau bidang yang sesuai dengan diri mereka.

Berita

Aktivis IKRAM Siswa hadiri persidangan Asia Pasifik di Bangkok

BANGKOK – Dua orang aktivis IKRAM Siswa berlepas ke Bangkok hari ini menyertai delegasi ASEAN Young Leaders Forum (AYLF) bagi menghadiri persidangan ‘Sixth Asia-Pasific Conference On Global Business, Economics, Finance and Social Sciences’.

Berita

Himpunan artikel-artikel penulisan IKRAM sejak dahulu hinggakini dalam pelbagai kategori Keprihatinan Seorang Raja Cursus justo, vel imperdiet aliquet volutpat platea

Read More »

ARTIKEL POPULAR

Group 10

ARKIB

Group 10
Archives

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia