Berita

Himpunan artikel-artikel penulisan IKRAM sejak dahulu hingga
kini dalam pelbagai kategori

Keprihatinan Seorang Raja

Cursus justo, vel imperdiet aliquet volutpat platea proin. Blandit mauris diam nec hendrerit. Metus, interdum ut vel id ipsum. Ligula amet nisl, condimentum urna. Aliquet urna tempor, integer faucibus mauris nisl, massa. Vel feugiat gravida massa mauris eu.
Berita

Perlu seiring dengan mendidik kaum lelaki – Che Asmah

BANDAR BARU BANGI – Ketua Wanita IKRAM, Datin Paduka Hajah Che Asmah Ibrahim berkata, Wanita IKRAM berpendirian bahawa kesaksamaan dan kesetaraan gender yang diperjuangkan mestilah tidak bercanggah kepada pegangan agama dan mengambil kira adab budaya masyarakat berkenaan.

Berita

IMPAK terima maklum balas positif ibu bapa

KOTA DAMANSARA – Sesi pengenalan program yang berbentuk pendidikan, Ibubapa Memastikan Peningkatan Akademik Anak (IMPAK) kepada komuniti di Flat Kota Damansara menunjukkan maklum balas yang amat positif apabila majoriti ibu bapa mengisi borang pendaftaran bengkel yang dijangka bermula seawal penghujung September ini.

Berita

Demi Palestin!

Kuala Lumpur: “Mungkin bila pergi belum tentu saya kembali tapi saya sudah bersedia untuk sebarang kemungkinan.

Berita

SMI Hidayah JB wakili Malaysia sertai pameran sains di Jepun

KOBE – Dua pelajar Sekolah Menengah Islam Hidayah (SMIH) Johor Bahru, Nur Hazirah Zainal dan Hafizatul Syahirah Mohd Syahrizal telah mewakili Malaysia bagi menyertai sebuah pameran sains, Super Science High School (SSH) Student Fair di sini.

Berita

Wujudkan Pusat Kecemerlangan Keluarga Rahmah – Wanita IKRAM

SHAH ALAM – Ketua Wanita IKRAM, Datin Paduka Che Asmah Ibrahim mencadangkan supaya kerajaan Selangor mewujudkan Pusat Kecemerlangan Keluarga Rahmah semasa menghadiri Perbincangan Meja Bulat Belanjawan 2017 Negeri Selangor pada Selasa, 16 Ogos lalu.

Berita

RUU 355: Ke arah perlaksanaan hudud atau percaturan politik?

SERI KEMBANGAN – Forum “Pindaan RUU 355: Wajarkah Bukan Islam Bimbang?” anjuran Biro Penyelidikan IKRAM yang diadakan pada Sabtu 13 Ogos lalu di Crystal Ballroom, Mines 2 di sini berlangsung dengan jayanya dengan kupasan dalam pelbagai sudut dan konteks oleh para panelis.

Berita

QKU tawar 6 pakej korban di 12 negara

KUALA LUMPUR – Qurban Kasih Ummah (QKU) yang memasuki tahun ke-18 penganjurannya menawarkan enam pakej korban yang akan dilaksanakan di 12 negara termasuk pakej korban kambing yang dibekukan dan ditinkan untuk dihantar ke kawasan bergolak.

Berita

Kelas al-Quran dan motivasi untuk banduan wanita

KAJANG – Salah satu agensi khidmat masyarakat IKRAM, Pusat Sokongan Wanita dan Keluarga Islah (PAKSI IKRAM) telah melakukan kunjungan berkala bagi menyantuni banduan di Penjara Wanita Kajang di sini melalui kelas al-Quran dan perkongsian motivasi pada pagi Selasa 9 Ogos lalu.

Berita

Himpunan artikel-artikel penulisan IKRAM sejak dahulu hinggakini dalam pelbagai kategori Keprihatinan Seorang Raja Cursus justo, vel imperdiet aliquet volutpat platea

Read More »

ARTIKEL POPULAR

Group 10

ARKIB

Group 10
Archives

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia