Nasional

Berita-berita semasa

Kelonggaran kepada penerima vaksinasi lengkap

“Ini termasuk kebenaran melaksanakan solat berjemaah di surau dan masjid serta merentas daerah atau negeri bagi pasangan suami isteri jarak jauh selain ibu bapa untuk berjumpa anak-anak di bawah umur 18 tahun.”

Nasional

Menggalakkan rakyat berhutang bukan penyelesaian masalah perumahan

Beberapa hari lepas Dato’ Seri Noh Omar, Menteri Perumahan dan Kesejahteraan Bandar mengumumkan keputusan Kerajaan Persekutuan meluluskan lesen memberi pinjaman perumahan kepada pemaju-pemaju besar seperti Kumpulan Sunway, EcoWorld, Mah Sing dan Glomac.

Nasional

Lawatan muhibbah usaha integrasi antara kaum

MELAKA TENGAH – Lawatan Muhibbah sempena Hari Malaysia telah berjaya dianjurkan pada 18 September 2016 anjuran IKRAM Negeri Melaka, Belia Dewan Perhimpunan Cina Melaka, Pertubuhan Pemuda GEMA Melaka, Persatuan Kebajikan dan Kebudayaan Kaum Chetti Melaka.

Nasional

DPBI platform lahirkan tokoh masa depan

SERI KEMBANGAN – Cakna untuk melahirkan tokoh masa depan, program Dewan Perbahasan Belia IKRAM (DPBI) yang berlangsung pada 2-4 September lalu menjadi platform membina nilai kepimpinan dalam kalangan remaja, siswa dan belia.

Nasional

Misi WBG tanpa lelaki, demi Palestin

SEPANG – Dr Fauziah Mohd Hasan dan Puan Norsham Abu Bakar selamat berlepas ke Barcelona pada malam dan pagi Hari Raya Aidiladha untuk menyertai misi Women’s Boat to Gaza (WBG) tanpa penglibatan kaum lelaki, demi kebebasan Palestin.

Nasional

Pendidikan seksualiti: Azlina Roszy diundang ke Brunei

BANDAR SERI BEGAWAN – Timbalan Ketua Wanita IKRAM Selangor, Puan Hajah Azlina Roszy Mohamad Ghaffar telah menyampaikan ceramah “Pendidikan Kesihatan Reproduksi dan Seksualiti untuk Kanak-Kanak dan Remaja Berkeperluan Khas” di Brunei Darussalam pada 26 Ogos lalu.

Nasional

Jimat kos, WAJIKS rai lima pengantin baharu

SHAH ALAM – Bagi menjimatkan kos perkahwinan, lima pasangan pengantin baharu dalam kalangan ahli IKRAM diraikan serentak dalam majlis Walimah Jama’i IKRAM Negeri Selangor (WAJIKS 2016) yang berlangsung meriah di The Space Grand Ballroom, Space U8, Bukit Jelutong pada Sabtu 3 September lalu.

Nasional

Medan perbahasan belia depani cabaran globalisasi

BANDAR BARU BANGI – Seramai 14 orang wakil Belia IKRAM menghadiri Multaqa Belia Dan Ilmuwan Muda 2016 pada 28 Ogos lalu di Hotel Bangi-Putrajaya yang menjadi medan perbahasan, mendapatkan pandangan dan lontaran idea daripada golongan belia dalam menyelesaikan permasalahan khususnya dalam mendepani cabaran globalisasi.

Berita Institusi

Women’s Boat to Gaza: Dr Fauziah dirai

AMPANG – Ahli misi Women’s Boat to Gaza (WBG), Dr Fauziah Mohd Hasan diraikan dalam satu majlis ringkas yang dikendalikan oleh para aktivis dan sukarelawan Rose2Rose dan MyCARE pada 31 Ogos lalu.

Semasa

Nasional Berita-berita semasa Kelonggaran kepada penerima vaksinasi lengkap “Ini termasuk kebenaran melaksanakan solat berjemaah di surau dan masjid serta merentas

Read More »

ARTIKEL POPULAR

Group 10

ARKIB

Group 10
Archives

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia