Nasional

Berita-berita semasa

Kelonggaran kepada penerima vaksinasi lengkap

“Ini termasuk kebenaran melaksanakan solat berjemaah di surau dan masjid serta merentas daerah atau negeri bagi pasangan suami isteri jarak jauh selain ibu bapa untuk berjumpa anak-anak di bawah umur 18 tahun.”

Nasional

Dr Fauziah dibebaskan, tiba di KLIA malam ini

SERI KEMBANGAN – Aktivis misi Women’s Boat to Gaza (WBG) Malaysia, Dr Fauziah Mohd Hasan dijadualkan tiba pada malam ini di KLIA setelah dibebaskan oleh rejim zionis.

Nasional

Women’s Boat to Gaza: Patutkah Muslimah turut serta?

WOMEN’S BOAT TO GAZA (WBG) telah berjaya menarik perhatian seluruh dunia ke arah memahami isu Palestin serta kekejaman zionis yang menakluk dan menduduki secara zalim dan tidak sah di bumi Palestin yang diberkati. 

Nasional

Bersedia hadapi sebarang kemungkinan – Dr Fauziah

 “Anak-anak kapal Zaytouna sudah bersiap sedia untuk berdepan dengan sebarang kemungkinan,” kata ahli misi Women’s Boat to Gaza (WBG), Dr Hjh Fauziah Mohd Hasan mengenai kemungkinan dihalang pelayaran untuk memasuki Gaza oleh tentera Zionis Israel. 

Nasional

Berpadu tenaga hadapi ektremisme

PUTRAJAYA – Persidangan “MyLeague International Conference In Youth and Their Roles Against Extremism” yang berlangsung pada 24-25 September lalu mencapai beberapa resolusi bagi berpadu tenaga menghadapi gejala ektremisme dalam kalangan anak muda.

Nasional

Semangat tinggi pecahkan kepungan Gaza

ITALI – Kesemua peserta Misi Women’s Boat to Gaza (WBG) berada pada tahap semangat yang tinggi untuk memecahkan kepungan terhadap Gaza ketika memulakan pelayaran semalam dari Messina di sini. 

Nasional

Aktivis IKRAM Siswa terima Anugerah Tuanku Canselor KUIN

BALING – Mantan Pengerusi IKRAM Siswa Kolej Universiti INSANIAH (KUIN), Saudara Mohamad Anas Mohamad Yaakub telah menerima anugerah Jaizah Imtiyaz Tuanku Canselor atas kecemerlangan akademik dan ko-kurikulum dalam Istiadat Konvokesyen KUIN ke-18 pada Sabtu lalu di Kuala Ketil di sini.

Nasional

IKRAM, MyLeague bekerjasama tangani ekstremisme

PUTRAJAYA – Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) dan Muslim Youth League (MyLeague) memulakan langkah untuk bekerjasama bagi meningkatkan peranan belia menangani gejala ekstremisme melalui penganjuran satu persidangan antarabangsa dengan tema “Youth And Their Roles Against Extremism” hari ini.

Nasional

Hadapi dengan strategi yang kemas dan efektif

KEMAMAN – Masyarakat diseru untuk menghadapi ancaman jenayah seksual terhadap kanak-kanak dengan strategi yang kemas dan efektif, menurut Ketua Wanita IKRAM, Datin Paduka Hjh Che Asmah Ibrahim.

Nasional

Gah di samudera menuju Gaza

ITALI – Misi Women’s Boat to Gaza (WBG) melalui kapal Zaytouna-Olive dilaporkan baru tiba di Port Messina, Sicily di sini setelah mengharungi ombak Laut Mediterranean semasa pelayaran dari Barcelona, Sepanyol dan seterusnya Ajjacio, Perancis. 

Semasa

Nasional Berita-berita semasa Kelonggaran kepada penerima vaksinasi lengkap “Ini termasuk kebenaran melaksanakan solat berjemaah di surau dan masjid serta merentas

Read More »

ARTIKEL POPULAR

Group 10

ARKIB

Group 10
Archives

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia