Nasional

Berita-berita semasa

Kelonggaran kepada penerima vaksinasi lengkap

“Ini termasuk kebenaran melaksanakan solat berjemaah di surau dan masjid serta merentas daerah atau negeri bagi pasangan suami isteri jarak jauh selain ibu bapa untuk berjumpa anak-anak di bawah umur 18 tahun.”

Nasional

IMPAK terima maklum balas positif ibu bapa

KOTA DAMANSARA – Sesi pengenalan program yang berbentuk pendidikan, Ibubapa Memastikan Peningkatan Akademik Anak (IMPAK) kepada komuniti di Flat Kota Damansara menunjukkan maklum balas yang amat positif apabila majoriti ibu bapa mengisi borang pendaftaran bengkel yang dijangka bermula seawal penghujung September ini.

Nasional

Demi Palestin!

Kuala Lumpur: “Mungkin bila pergi belum tentu saya kembali tapi saya sudah bersedia untuk sebarang kemungkinan.

Nasional

SMI Hidayah JB wakili Malaysia sertai pameran sains di Jepun

KOBE – Dua pelajar Sekolah Menengah Islam Hidayah (SMIH) Johor Bahru, Nur Hazirah Zainal dan Hafizatul Syahirah Mohd Syahrizal telah mewakili Malaysia bagi menyertai sebuah pameran sains, Super Science High School (SSH) Student Fair di sini.

Nasional

RUU 355: Ke arah perlaksanaan hudud atau percaturan politik?

SERI KEMBANGAN – Forum “Pindaan RUU 355: Wajarkah Bukan Islam Bimbang?” anjuran Biro Penyelidikan IKRAM yang diadakan pada Sabtu 13 Ogos lalu di Crystal Ballroom, Mines 2 di sini berlangsung dengan jayanya dengan kupasan dalam pelbagai sudut dan konteks oleh para panelis.

Nasional

Wujudkan Pusat Kecemerlangan Keluarga Rahmah – Wanita IKRAM

SHAH ALAM – Ketua Wanita IKRAM, Datin Paduka Che Asmah Ibrahim mencadangkan supaya kerajaan Selangor mewujudkan Pusat Kecemerlangan Keluarga Rahmah semasa menghadiri Perbincangan Meja Bulat Belanjawan 2017 Negeri Selangor pada Selasa, 16 Ogos lalu.

Nasional

QKU tawar 6 pakej korban di 12 negara

KUALA LUMPUR – Qurban Kasih Ummah (QKU) yang memasuki tahun ke-18 penganjurannya menawarkan enam pakej korban yang akan dilaksanakan di 12 negara termasuk pakej korban kambing yang dibekukan dan ditinkan untuk dihantar ke kawasan bergolak.

Nasional

Kelas al-Quran dan motivasi untuk banduan wanita

KAJANG – Salah satu agensi khidmat masyarakat IKRAM, Pusat Sokongan Wanita dan Keluarga Islah (PAKSI IKRAM) telah melakukan kunjungan berkala bagi menyantuni banduan di Penjara Wanita Kajang di sini melalui kelas al-Quran dan perkongsian motivasi pada pagi Selasa 9 Ogos lalu.

Nasional

Street Raya rai gelandangan ibu kota, ajar baca al-Quran

KUALA LUMPUR – Prihatin dengan nasib gelandangan ibu kota, program Street Raya diadakan bagi memeriksa kesihatan, memberi bantuan makanan, mengajar bacaan al-Quran dan mewarna bersama kanak-kanak pada Khamis 4 Ogos lalu di sekitar Jalan Tuanku Abdul Rahman.

Semasa

Nasional Berita-berita semasa Kelonggaran kepada penerima vaksinasi lengkap “Ini termasuk kebenaran melaksanakan solat berjemaah di surau dan masjid serta merentas

Read More »

ARTIKEL POPULAR

Group 10

ARKIB

Group 10
Archives

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia