Nasional

Berita-berita semasa

Kelonggaran kepada penerima vaksinasi lengkap

“Ini termasuk kebenaran melaksanakan solat berjemaah di surau dan masjid serta merentas daerah atau negeri bagi pasangan suami isteri jarak jauh selain ibu bapa untuk berjumpa anak-anak di bawah umur 18 tahun.”

Nasional

Didik banduan cintakan Rasul

KAJANG – Bagi memupuk rasa cinta dan sayang terhadap Rasulullah SAW dan menerapkan nilai bagi mengamalkan sunnah baginda dalam melayari kehidupan seharian, forum dan pertandingan sepanduk telah diadakan dalam kalangan banduan muslimah sempena Maulidur Rasul. 

Nasional

Tanah dan tebing runtuh: i-Bantu Hulu Selangor ziarah mangsa

HULU SELANGOR – Ekoran peristiwa tanah runtuh di Taman Idaman, Serendah dan tebing Sungai Rawang runtuh di Taman Bersatu, skuad i-Bantu daripada IKRAM Hulu Selangor telah menziarahi dan memberi sumbangan kepada mangsa-mangsa di pusat kediaman sementara. 

Nasional

Free Market: Sambutan memberangsangkan, barang percuma licin


KUANTAN: “Ramai juga yang kecewa apabila mereka datang agak lewat dan kebanyakan barangan telah pun licin di booth-booth free market,” kata Anis Liyana Abdul Latif, Pengarah Free Market @ Al-Amin Kuantan yang menyediakan barang keperluan percuma pada Ahad, 13 November lalu. 

Nasional

Rohingya… Derita yang tiada berkesudahan

Isu Rohingya kembali memenuhi media massa kita terutamanya di media sosial seperti Facebook dan lain-lain. Selama ini isu umat Islam yang biasa kita dengar adalah seperti isu di Palestin, Syria, Iraq dan sebagainya. Namun, isu umat Islam Rohingya selalu tenggelam timbul dan jarang mendapat perhatian dari media massa dek keterbatasan maklumat mengenai mereka. 

Nasional

Tiga aktivis IKRAM Siswa raih Anugerah Pelajaran DiRaja

 

SERI KEMBANGAN – Tiga orang aktivis IKRAM Siswa, Mohd Khairul Nizam Suhaimin (UTeM), Nurul Fatihah Amir (UNIMAS) dan Muhammad Syah Fahmi Zainal (USIM) telah berjaya meraih Anugerah Pelajaran DiRaja (Pingat Jaya Cemerlang) iaitu anugerah tertinggi dalam konvokesyen masing-masing baru-baru ini. 

Nasional

Hentikan budaya samseng, ambil tindakan tegas

SERI KEMBANGAN – Wanita IKRAM mengecam tindakan provokasi kumpulan baju merah yang mempamerkan budaya samseng dan ganas sejak kebelakangan ini, termasuk kata-kata ugutan mahupun ancaman terutamanya yang menghina dan melibatkan kaum wanita. 

Berita Institusi

i-Bantu bantu penoreh getah Baling

BALING – Prihatin dengan musim hujan yang melanda, agensi Khidmat Masyarakat IKRAM, i-Bantu bersama IKRAM Kedah dan IKRAM Baling telah menyampaikan sumbangan kepada lebih 80 orang penoreh getah dan penduduk yang memerlukan di sekitar Kupang. 

Semasa

Nasional Berita-berita semasa Kelonggaran kepada penerima vaksinasi lengkap “Ini termasuk kebenaran melaksanakan solat berjemaah di surau dan masjid serta merentas

Read More »

ARTIKEL POPULAR

Group 10

ARKIB

Group 10
Archives

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia