Kenyataan Media

Pendirian IKRAM dalam pelbagai isu, juga perutusan.

Kenyataan Media

Politik kolaborasi demi merungkai kemelut negara

IKRAM berharap dan mendoakan agar usaha berkenaan akan membuka jalan ke arah kesepakatan di antara pemimpin-pemimpin kerajaan dan pembangkang untuk menangani krisis kesihatan, ekonomi, sosial dan pendidikan yang melanda negara.

Hulurkan bantuan kepada mangsa gempa bumi wilayah Van, Turki

Ekoran kejadian gempa bumi kuat bermagnitud 7.3 pada skala Richter yang melanda wilayah Van di bahagian timur Turki semalam, Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) menyeru kerajaan dan rakyat Malaysia agar menghulurkan bantuan seberapa segera kepada mangsa-mangsa bencana tersebut sebagai tanda simpati rakyat negara ini.

Kenyataan Media

Wanita IKRAM Selangor: Wanita Sejahtera Di Bawah Lindungan Syariah

KENYATAAN AKHBAR SEMPENA

SEMINAR WANITA DAN SYARIAH 2011

Wanita IKRAM Selangor dan Wanita JIM Selangor

Pada hari ini Ahad, 23 Oktober 2011 bersamaan dengan 25 Zulkaedah 1432H, Wanita IKRAM dan Wanita JIM Negeri Selangor mengadakan Seminar Wanita dan Syariah bagi memberikan kesedaran bahawa kesejahteraan diri dan kehidupan seorang wanita itu akan terjamin dalam syariah Islam.

Kenyataan Media

Pergantungan Prof Aziz Bari: Kenyataan Media IKRAM

بسم الله الرحمن الرحيم

21 Oktober 2011 bersamaan 24 Zulkaedah 1432H

1. IKRAM, sebagai sebuah pertubuhan Islam bukan kerajaan, yang memperjuangkan kecemerlangan akademik berprinsip, menyatakan kegusaran dan rasa kecewa di atas tindakan yang sedang dikenakan ke atas ahli akademik dan pakar undang-undang perlembagaan Profesor Dr Abdul Aziz Bari (Prof Abdul Aziz).

Kenyataan Media

Bajet 2012: Kenyataan Media Raudhatus Sakinah


KENYATAAN MEDIA BERSAMA RAUDHATUS SAKINAH

11 OKTOBER 2011 / 13 ZULKAEDAH 1432H

DI MANA PERUNTUKAN BAJET 2012 UNTUK MENANGANI GEJALA SOSIAL MASYARAKAT YANG SEMAKIN MERUNCING?

Bajet 2012 yang baru dibentangkan oleh YAB Perdana Menteri pada Jumaat lepas dikatakan satu bajet yang responsif kepada rintihan semasa rakyat umum.

Pemansuhan ISA: Langkah awal menuju negara adil, sejahtera dan berlandaskan Islam?

1. Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) menerima baik pengumuman YAB Perdana Menteri untuk memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (ISA) dan Akta Buang Negeri 1959 serta menamatkan penguatkuasaan tiga proklamasi darurat; juga hasrat untuk mengkaji semula secara komprehensif Akta Kediaman Terhad 1933, Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 serta seksyen 27 Akta Polis 1967.

Kenyataan Media

Hari Wanita, Hari Raya dan Kemerdekaan: Perutusan Khas Wanita IKRAM

Hari Wanita, Hari Raya dan Hari Kemerdekaan pada tahun ini bagaikan segugus pulau berkumpul dalam satu bulan di lautan 2011. Setiap satu pastinya mengandungi erti yang tersendiri, khususnya berkaitan dengan jatidiri wanita. Justeru, bersempena dengan hari-hari tersebut Wanita IKRAM ingin mengutuskan ucapan dirgahayu buat semua wanita.

Kenyataan Media Wanita Pertubuhan IKRAM Malaysia Sempena Hari Wanita Kebangsaan 2011

Tingkatkan Keupayaan Wanita sebagai Agen Transformasi Sosial

Sambutan Hari Wanita Kebangsaan yang diadakan pada 25 Ogos tahun ini diadakan beberapa hari sebelum kedatangan 1 Syawal yang penuh makna dan juga Hari Ulangtahun Kemerdekaan Malaysia yang ke-54. Membawa tema ` Wanita Penjalin Perpaduan’, Hari Wanita Kebangsaan ini diraikan sebagai satu simbol pengiktarafan kepada sumbangan wanita kepada negara selama ini.

Kenyataan Media

Pendirian IKRAM dalam pelbagai isu, juga perutusan. Politik kolaborasi demi merungkai kemelut negara IKRAM berharap dan mendoakan agar usaha berkenaan

Read More »

ARTIKEL POPULAR

Group 10

ARKIB

Group 10
Archives

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia