Kenyataan Media

Pendirian IKRAM dalam pelbagai isu, juga perutusan.

Kenyataan Media

Politik kolaborasi demi merungkai kemelut negara

IKRAM berharap dan mendoakan agar usaha berkenaan akan membuka jalan ke arah kesepakatan di antara pemimpin-pemimpin kerajaan dan pembangkang untuk menangani krisis kesihatan, ekonomi, sosial dan pendidikan yang melanda negara.

Respons MAFREL terhadap Cadangan Pembaharuan Proses Pilihan Raya oleh SPR

Kenyataan Akhbar
22 Disember 2011

Suruhan Pilihan Raya Malaysia (SPR) telah mengumumkan pada 19 Disember 2011 beberapa pembaharuan dalam proses pilihan raya negara. Antaranya yang disebutkan oleh Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof ialah berhubung penggunaan dakwat kekal, pengundian awal, pemansuhan tempoh bantahan, tempoh tambahan pameran senarai daftar pengundi dan kemudahan untuk pengundi OKU. Menurut beliau, semua perubahan ini akan dilaksanakan dalam pilihan raya umum yang akan datang.

Kenyataan Media

NICE anjur konvoi bermotor “Kembara Kasih Ummah” 10 Disember


Kenyataan Media NICE

23 Nov 2011
TABUNG KASIH UMMAH BENCANA BANJIR DI THAILAND
PENYERAHAN FASA 2 DAN PROGRAM “KEMBARA KASIH UMMAH”

Nusantara Islah Centre of Excellence (NICE) sebuah institusi di bawah Pertubuhan Ikram Malaysia (IKRAM) merakamkan ucapan terima kasih kepada seluruh rakyat Malaysia yang telah menghulurkan sumbangan kepada Tabung Kasih Ummah Bencana Banjir di Thailand.

Kenyataan Media

Penahanan ISA di Sabah: Kenyataan GMI

GERAKAN MANSUHKAN ISA (GMI)

&

SUARA RAKYAT MALAYSIA (SUARAM)

Kenyataan Akhbar: 17 November 2011

Penahanan dibawah ISA: Pembohongan dan Hipokrasi Kerajaan Terbongkar !

Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) dan Suara Rakyat Malaysia (SUARAM) mengutuk tindakan polis dan kerajaan Malaysia kerana menahan 11 orang dari Tawau dibawah Akta Keselamatan dalam Negeri (ISA). Angka ini adalah tidak rasmi kerana  ada sumber yang mengatakan angkanya kemungkinan 14 orang.

Kenyataan Media

Kenyataan media IKRAM mengenai Laporan Ketua Audit Negara 2010

Kenyataan Media

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

4 November 2011 bersamaan 8 Zulhijjah 1432

NEGARA MEMERLUKAN URUSTADBIR KEWANGAN YANG BERAKAUNTABILITI, EFISIEN DAN EFEKTIF

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) mengambil perhatian terhadap Laporan Ketua Audit Negara yang dikeluarkan baru-baru ini terutamanya yang menyentuh soal amanah. Pemimpin seharusnya memelihara amanah atau kepercayaan yang diberikan kepada mereka.

Kenyataan Media

Banjir di Thailand: Kenyataan Media NICE


KENYATAAN MEDIA 2 NOV 2011
TABUNG KASIH UMMAH
BENCANA BANJIR DI THAILAND

Banjir yang melanda negara Thailand semakin meruncing. Banjir yang dikatakan terburuk dalam tempoh 50 tahun ini telah menenggelami sepertiga negara Thailand. 2.4 juta penduduk di lebih 10,000 kampung dari 30 wilayah di bahagian utara dan tengah terjejas oleh banjir yang melanda secara berperingkat sejak 25 Julai yang lepas. Jumlah kematian meningkat ke 400 orang. Banjir ini dijangka berterusan sehingga akhir bulan Disember 2011.

Era baru Libya pasca-Gaddafi

Pertubuhan Ikram Malaysia (IKRAM) mengucapkan tahniah kepada rakyat Libya yang bangkit menumbangkan diktator Muammar Gaddafi. Ia memberi pengajaran kepada para pemerintah di negara lain supaya sentiasa bersikap adil dan tidak menzalimi rakyatnya sendiri.

Kenyataan Media

Pendirian IKRAM dalam pelbagai isu, juga perutusan. Politik kolaborasi demi merungkai kemelut negara IKRAM berharap dan mendoakan agar usaha berkenaan

Read More »

ARTIKEL POPULAR

Group 10

ARKIB

Group 10
Archives

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia