Playoff M3: IKRAM Muda FC mara ke suku akhir

Menurut pengurus pasukan, Ahmad Taqiyuddin Shahriman, beliau berbangga dengan persembahan anak buahnya biarpun persiapan intensif hanya selama tiga hari sebelum perlawanan.

Slot itu sepatutnya menjadi milik MOFAH FC tetapi juara Selangor Social Premier League (SSPL) itu mengambil keputusan untuk tidak bertanding sekali gus membuka ruang kepada naib juara, IKRAM Muda FC untuk beraksi.

“Ini merupakan kejohanan besar yang pertama disertai kami tetapi memang segalanya agak lambat kepada kami kerana persiapan hanya dilakukan pada minggu ini selepas mengesahkan slot saat akhir.

“Melalui kemenangan ini, kami harap mampu buat lagi terbaik pada perlawanan akan datang dan kami mahu terus bergerak daripada sini untuk mara sejauh mungkin.

“Walaupun kami dibolosi dua gol pada lima minit pertama, kami berjaya memperoleh lima gol yang kami nak, malah sebenarnya ini pengalaman kali pertama kami bermain di sini, ” katanya.

Dalam perlawanan yang berlangsung di Rhino KV Arena pada Sabtu, IKRAM Muda FC melakar kemenangan apabila bangkit daripada ketinggalan dua gol untuk menang 5-2 menewaskan Real Chukai FC.

Real Chukai mendahului hasil dua gol pantas Tuan Afif Nasrullah pada minit 1 dan Engku Fakrul Nizam, minit 5 namun IKRAM Muda FC bangkit melalui lima jaringan yang dicipta Ridhwan Johan pada minit 25 dan 57 diikuti Muhammad Fakrulrazi pada minit 45 serta 68 selain Azrul Razman di minit 29.

Lawan yang akan ditemui IKRAM Muda FC pada suku akhir ialah juara Shah Alam League, PIB FC yang menepati ramalan selepas menundukkan juara Piala Sultan Johor, Kluang FA menerusi kemenangan tipis 1-0.

Liga M3 merupakan liga divisyen 3 dalam sistem bola sepak Malaysia selepas Liga Super dan Liga Premier. Dalam perlawanan playoff ke Liga M3 ini, finalis pusingan pusingan akhir akan layak memasuki Liga M3 pada tahun 2020.

Sumber: semuanyabola.com

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Kulim

Masjid Al Muqarabbin, Taman Angsana, Kulim

Sungai Petani

Masjid Bandar Perdana, Bandar Perdana Sg Petani

Kubang Pasu / Alor Setar

Masjid An Nur IPG Kampus Darulaman, Jitra

Pekan

Masjid Sultan Ahmad Shah, Pekan

Pahang Barat

Surau RPSB Kg. Pagar, Penjom, Lipis

Pahang Barat

Surau Al Hidayah, Kg Melayu Sg Lui, Raub

Kota Samarahan

Masjid Al-Malik, Taman Uni Garden

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia