Muzakah JKPE sasar jayakan misi “1 Daerah, 1 Projek Ekonomi”

Muzakarah yang dihadiri lebih 50 peserta terdiri daripada Ahli JKPE IKRAM Negeri dan Daerah ini telah diadakan di Dewan Seminar IKRAM Pusat, bertujuan untuk membentangkan dan membincangkan perancangan IKRAM khususnya berkaitan pembangunan ekonomi.

Muzakarah ini juga diadakan bertujuan untuk membina gerak kerja pembangunan ekonomi di negeri dan daerah dengan sasaran untuk menjayakan misi “1 Daerah 1 Projek Ekonomi”.


Selain pembentangan perancangan IKRAM oleh Pengerusi JKPE IKRAM Pusat, Hj Shaharom Md Shariff, muzakarah dibahagikan kepada empat fokus utama industri pembangunan ekonomi iaitu industri pendidikan, industri asas hidup, industri hartanah dan industri kesihatan.

Beberapa model projek ekonomi telah dikongsikan kepada para peserta untuk menjana idea-idea yang boleh dilaksanakan di setiap negeri dan daerah yang belum mempunyai projek ekonomi sendiri.

Muzakarah ini turut diserikan dengan pelancaran “Tabung Kebajikan Warga Institusi Pendidikan IKRAM” yang disempurnakan oleh Dr Parid.

Tabung ini diwujudkan khusus untuk menjaga kebajikan warga kerja institusi pendidikan IKRAM melalui skim pinjaman qardhul hasan, yang akan diuruskan oleh Koperasi Islah Malaysia Berhad (KIMB).

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia