Lawatan JKPW IKRAM ke Wanita KRAM Selangor

JKPW yang diketuai oleh Ustazah Maznah Daud diiringi oleh Dr Roselainy Abdul Rahman, Dr Azizah Mohd Radzi dan Pn Noriah Idris.

Sesi pembentangan halatuju IKRAM secara amnya dan peranan wanita IKRAM di peringkat pusat, negeri dan daerah secara khususnya telah disampaikan oleh Ustazah Maznah Daud. Penekanan adalah terhadap halatuju wanita dan Syariah, aulad dan jaringan dengan NGO wanita Islam dan bukan Islam.


Sesi soal-jawab antara JKPW dan wakil-wakil daerah telah berjaya menjawab persoalan-persoalan dan kesamaran. Kemudian, satu sesi tazkirah menyusul, disampaikan Dr Azizah Mohd Radzi yang menyentuh  aspek ruhi – keikhlasan, jihad, tawakkal dan lain-lain, yang memberi muhasabah dan juga motivasi sebagai bekalan berguna dalam amal dakwah dan tarbiah Wanita IKRAM Selangor.

Jawatankuasa Wanita Negeri (JKWN) Selangor turut merakamkan setinggi penghargaan atas lawatan JKPW dan juga kehadiran Wanita Daerah dan wakil-wakil dari semua daerah di negeri Selangor.


Semoga kehadiran di majlis yang penuh barakah ini dikira sebagai amal soleh di sisi Allah.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia