Latihan Pengendalian dan Pengurusan Portal Baru IKRAM

latihan_portal_ikram_1

Dalam ucapan ringkasnya, beliau menegaskan bagaimana pentingnya peranan media baru dalam mengubah dunia hari ini. Di Malaysia, masyarakat sedang menunggu-nunggu dakwah yang dibawa oleh IKRAM, penyebaran risalah dakwah melalui portal, laman sosial dan apa sahaja medium dalam media baru perlu dimainkan oleh ahli-ahli IKRAM khususnya golongan muda. Kehadiran ramai anak muda dalam latihan hari ini menjanjikan sesuatu yang positif buat perkembangan dakwah masa hadapan.

bengkel portal 3

Mereka yang mengikuti latihan selepas ini akan membantu untuk mengendalikan dan menguruskan kandungan portal baru IKRAM. Latihan ini telah dikendalikan oleh Saudara Zainuzzaman Abdul Samad (gambar), tenaga pakar dalam membangunkan semula portal baru IKRAM yang bakal di lancarkan kelak.

Objektif utama program latihan ini ialah untuk mendedahkan dan melatih tenaga penggerak IKRAMedia negeri bagi membolehkan mereka memasukkan kandungan berita-berita aktiviti dakwah IKRAM negeri ke portal baru IKRAM.

Dengan cara ini, IKRAMedia negeri dapat memperkaya kandungan portal IKRAM dengan berita-berita dakwah IKRAM di negeri-negeri. Strategi “decentralized content updates” diharap dapat melajukan usaha-usaha memperkaya kandungan dakwah IKRAM di dunia maya.

Latihan ini diharapkan dapat menyemarakkan lagi dakwah melalui media elektronik dan menyebar luaskan aktivisme dan gera kerja dakwah IKRAM di seluruh Malaysia dan dunia.

bengkel portal 4

bengkel portal 2

bengkel portal 5

bengkel portal 6

Para peserta tekun mendengar penjelasan daripada Sdr Zainuzzaman

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia