Kursus Penyataan Pendirian Zon Utara

Pembentangan_Kenyataan_Akhbar-3
Contoh_Kenyataan_Akhbar_IKRAM_P_Pinang-4Kursus ini dikendalikan oleh Naib Presiden IKRAM, Hj Syed Ibrahim Syed Noh merangkap Pengerusi Jawatankuasa Masyarakat Madani dibantu oleh Ahli Jawatankuasa Masyarakat Madani Pusat, Hj Nahar Md Nor dan Saudara Mohd Kamal Mohd Rathi.

Pada akhir kursus ini, sebanyak tiga draf kenyataan akhbar telah disiapkan. Ketiga-tiga kenyataan pendirian daripada tiga IKRAM Negeri dengan tajuk-tajuk di bawah ini diharap dapat dikeluarkan dan diedarkan kepada umum dan media selewat-lewatnya pada Isnin 9 Mei 2011.

Sementara IKRAM Perlis mengetengahkan tajuk ‘Banjir Besar di Perlis: Salah Siapa?’. IKRAM Kedah pula memilih tajuk ‘Bahaya Ajaran Syiah Kini Menular di Kedah’. Bagi IKRAM Pulau Pinang, tajuk yang dipilih ialah ‘Isu Harga Rumah Melampau: Warga Pulau Pinang Mendapat BALA , Warga Asing mendapat LABA!’

Kursus ini adalah salah satu siri program anjuran Jawatankuasa Masyarakat Madani IKRAM Pusat di seluruh negara bagi mendedahkan kepada Jawatankuasa IKRAM Negeri teknik membuat penyataan pendirian dalam sesuatu isu supaya ia jelas mesejnya, berkualiti dan mudah difahami.

 

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia