Konsert “Freedom for Palestine”

bdrop-kon-pal

wayf4

Persembahan daripada Nurul Iman, Muadz dan The Wayfarers mendendangkan lagu baru Maher Zain, Freedom dengan disediakan lirik lagu di skrin untuk dihayati di samping gabungan suara yang unik dan tersendiri. Lagu yang diilhamkan daripada revolusi rakyat Mesir yang ingin bebas daripada cengkaman kezaliman. Begitu juga dengan perjuangan rakyat Palestin yang ingin bebas daripada penjajahan Zionis

kon-pal-asy

Sajak oleh Imam Muda Asyraf diiringi dengan persembahan, lagu latar oleh kumpulan Feelhoney yang bertajuk ‘Palestin, Aku Hanya Kesian’. Sajak yang amat sinis, menginsafkan dan padat dengan pengajaran bahawa umat Islam tidak boleh berdiam diri sahaja tanpa berusaha membela rakyat Palestin.

saff-one2

Persembahan daripada kumpulan Saff-One dengan lagu-lagu yang segar dan sarat dengan nasihat dan kesedaran untuk membela rakyat Palestin yang tertindas. 

Konsert ini diselenggara oleh Alunan Firdausi Entertainment, sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan PA System, DJ, MC dan hiburan berbentuk Islami untuk pelbagai majlis bertemakan ‘Hati Ceria, Islam Terpelihara’.

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia