Kakitangan IKRAM makin cakna kesihatan

“Syukur kempen i-Fit mula menampakkan kesan positif kepada kakitangan IKRAM untuk menjaga kesihatan terutamanya dalam aspek kuantiti pengambilan makanan dan pengurangan berat badan,” kata Sekretariat i-Fit, Cik Siti Nur Adibah Zulkafli.

Tambahnya, sebelum majlis penutup kempen i-Fit 2017, para kakitangan IKRAM disajikan dengan perkongsian contoh aktiviti senaman, gaya hidup sihat dan pemakanan efektif
terutamanya bagi menurunkan berat badan oleh pengasas senaman Follow The Beat, En. Mohd Sufian Sulaiman.

“Ini penting supaya momentum penjagaan kesihatan dalam kakitangan IKRAM akan berterusan meskipun kempen i-Fit sudah tamat,” jelasnya.

Kempen ini telah berlangsung selama enam bulan bermula April hingga September lalu dengan pelbagai aktiviti diadakan antaranya ceramah kesihatan, pengurusan emosi,
pertandingan pingpong, kempen derma darah dan kelas aerobik.

“Insya-Allah, saya optimis kempen sebegini akan diteruskan pada masa akan datang memandangkan kerjasama yang amat dalam baik kalangan urusetia dan kakitangan untuk menjayakannya,” kata Adibah.

Dalam majlis penutup kempen, beberapa kakitangan berjaya membuat perubahan ke arah BMI ideal dalam konteks pengurangan berat badan, yang dimenangi Cik Nur Syazwani Ab. Wahid manakala Anugerah Khas i-Fit diraih En. Mohd. Syariffudin Abu Kassim.

Bagi pertandingan pingpong, Timbalan Presiden IKRAM, Hj. Zaid Kamaruddin menjuarai kategori lelaki manakala Eksekutif Wanita, Cik Nik Khatijah Nik Mud mengungguli kategori wanita.

Hadiah disampaikan oleh Setiausaha Agung IKRAM, Hj. Nahar Md. Nor yang turut menyampaikan ucapan penutup.

Tahniah kepada pihak urusetia yang berjaya menjalankan kempen i-Fit 2017 buat julung kalinya bagi memastikan para kakitangan IKRAM sentiasa cergas dan cerdas dalam menguruskan perjuangan.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia