Suruhanjaya Gabungan Hindu-Islam Permulaan Era Baru Dakwah Di Negeri Sembilan

IMG 0589

Pelbagai isu semasa telah dibincangkan dalam sesi forum tersebut dengan kesediaan kedua-dua pihak mengurus perbedaan melalui rundingan dan penyelesaian bersama. Hasil daripada perbincangan tersebut,  kedua-dua pihak telah bersetuju untuk menubuhkan Suruhanjaya Gabungan untuk hal ehwal Hindu-Islam di mana segala permasalahan akan dirujuk terlebih dahulu untuk mencapai penyelesaian terbaik. GANDA telah diwakili oleh Pengerusi Prof Madya Badlishah Sham Baharin, yang juga merupakan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Masyarakat Madani Pertubuhan IKRAM Malaysia, manakala Persatuan Hindu Sanggam Negeri Sembilan diwakili oleh En. V. Kandasamy, Pengerusi Hindu Sanggam Negeri Sembilan.

Hidayah Centre Negeri Sembilan mengucapkan tahniah kepada GANDA dan Persatuan Hindu Sanggam Negeri Sembilan di atas inisiatif ini, membuktikan kematangan kepimpinan dalam usaha mewujudkan hubungan antara kaum yang lebih harmoni menuju negara maju 2020.

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Kulim

Masjid Al Muqarabbin, Taman Angsana, Kulim

Sungai Petani

Masjid Bandar Perdana, Bandar Perdana Sg Petani

Kubang Pasu / Alor Setar

Masjid An Nur IPG Kampus Darulaman, Jitra

Pekan

Masjid Sultan Ahmad Shah, Pekan

Pahang Barat

Surau RPSB Kg. Pagar, Penjom, Lipis

Pahang Barat

Surau Al Hidayah, Kg Melayu Sg Lui, Raub

Kota Samarahan

Masjid Al-Malik, Taman Uni Garden

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia