Seminar Kesejahteraan Kanak-kanak

Kesejahteraan Kanak kanak

Seminar telah dimulakan dengan perasmian oleh Yang Dipertua Ikram Negeri Selangor, Ustaz Shamsul Maarif bin Ismail.
Penyampaian ucaptama yang sangat bertenaga bertajuk Kesejahteraan Fitrah Kanak-Kanak Asas Kecemerlangan Generasi telah di sampaikan oleh Puan Azlina Roszy Mohamad Ghaffar, pakar psikologi klinikal di Hospital Pakar An Nur,Bangi.

Seterusnya, forum yang mengupas tajuk seminar ini, mengetengahkan dua orang panelis iaitu Dr Alizi Alias, penolong profesor di Jabatan Psikologi Universiti Islam Malaysia dan Profesor Dr Putri Zabariah Megat Abdul Rahman, dekan Fakulti Pengajian Awal Kanak-Kanak, UNITAR International University. Moderator bagi forum tersebut ialah Puan Noor Hayati Abdul Hamid, pengasas dan perunding utama Nature Learning Incorporation Sdn Bhd.

Seminar yang diadakan di Carlton Holiday Hotel & Suites, Shah Alam dari jam 8.30 pagi hingga 1.00 tengahari itu, secara keseluruhannya telah berjalan dengan lancar dan mendapat sambutan menggalakkan dengan kehadiran peserta seramai lebih kurang 300 orang.

 

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia