Seminar Dakwah Dalam Masyarakat Majmuk siri 1

ddmm1

Seramai 70 orang peserta telah hadir pada seminar dua hari itu. Kebanyakan peserta terdiri daripada golongan orang muda.  Ini merupakan satu petanda baik iaitu generasi muda sudah mula melibatkan diri dengan aktiviti dakwah kepada bukan Islam.  Peserta mempelajari teknik-teknik berdakwah kepada bukan Islam, memahami kepercayaan agama lain, memahami masyarakat cina dan India, Kristian dan Bible study.

  ddmm7  ddmm8

Pada hari pertama beberapa orang penceramah terkenal telah dijemput iaitu Prof Dr. Taufiq Yap Yuen Hin (Timbalan Presiden MACMA Malaysia, Bro Zamri Vinooth (Presiden Skuad Mubaligh Malaysia) dan Dr Zainal Mohamed (Penolong Setiausaha kehormat PERKIM Melaka).  Penceramah pada hari kedua ialah Xifur Naser Abd Rahman Timbalan Presiden Persatuan Saudara Baru Perak yang juga merupakan Tokoh Dakwah Negeri Perak 2014.

ddmm2ddmm5

 ddmm6ddmm4

ddmm3  ddmm14

ddmm13  ddmm11

ddmm9

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia