Remaja daki Bukit Jugra

Turut menyertai bersama 7 orang belia, cuaca pagi yang nyaman dan redup memudahkan para pendaki untuk menawan puncak Jugra. Keindahan alam ciptaan Allah dinikmati dalam suasana ceria dan mesra.

Alhamdulillah, ia amat bermakna dan luas kehidupan ini dapat bersama sahabat dan anak-anak demi iman dan Islam.

Kehadiran di puncak Jugra disyukuri dengan aktiviti solat dhuha dan tazkirah oleh Ahmad Zahin Zulkipli remaja lelaki manakala untuk remaja perempuan disampaikan oleh Ukhti Syafikah. Kegembiraan dan kepuasan dalam pendakian jelas ditunjukkan oleh wajah-wajah ceria ketika bersalaman.

IKRAMTeens Kuala Langat turut mengadakan halaqah mingguan remaja di samping mengadakan program Ini Sejarah Kita (ISK) pada hujung bulan ini dan menggalakkan ahlinya menyertai Himpunan 1000 jiwa 1 Hati yang akan berlangsung di Masjid Negeri Shah Alam pada 31 Disember nanti.

Semoga aktiviti outdoor sebegini dapat mencergaskan remaja untuk terus istiqamah dalam aktiviti tarbiah yang dijalankan untuk mereka, insya-Allah.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia