Peserta bengkel ziarahi YDP IKRAM di Masjid Al-Khalifah

Masjid al-Khalifah yang terletak di Taman Jaya, Jalan Pusara adalah sebuah masjid yang baru dan cantik.  Ia mula beroperasi pada awal Julai 2011. Sepanjang bulan Ramadan ini, masjid menyediakan jamuan berbuka kepada orang ramai.

Para peserta bengkel telah sempat mendengar tazkirah selepas solat Zuhur yang disampaikan oleh Ustaz Mohamad Lokman. Masjid ini terletak tidak berapa jauh dari pejabat IKRAM Terengganu di Jalan Kamaruddin.

Masjid al-Khalifah adalah bertaraf masjid mukim, dibina oleh pihak kerajaan negeri tetapi diuruskan oleh masyarakat setempat melalui sebuah jawatankuasa. Masjid ini boleh menampung sehingga 1,300 jemaah dalam satu-satu masa.

Semoga Masjid Al-Khalifah di bawah kepemimpinan Ustaz Mohamad Lokman terus makmur menjadi tarikan orang ramai daripada kanak-kanak remaja hinggalah generasi lama demi merancakkan ibadah dan membesarkan Allah dalam kehidupan. Dan semoga ia menjadi tempat mencari ilmu dan menyediakan pelbagai khidmat bakti kepada masyarakat di sekitar masjid.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia