Masjid Tapang jadi pusat dakwah IKRAM Kota Bharu

Persetujuan mengenai perkara tersebut dicapai hasil daripada pertemuan Yang Dipertua (YDP) IKRAM Kota Bharu, Dr Mohd Sharani Mohd Naim dengan ahli-ahli jawatankuasa masjid berkenaan baru-baru ini.

Dr Sharani berkata demikian ketika mengumumkan satu majlis iftar (berbuka puasa) melibatkan IKRAM Kota Bharu dan masyarakat setempat yang akan diadakan di masjid tersebut pada hari Sabtu, 13 Ogos ini.

Majlis iftar berkenaan akan bermula dengan solat Asar berjemaah dan diikuti dengan majlis pelancaran pusat aktiviti  dakwah IKRAM oleh YDP IKRAM Negeri Kelantan, Ustaz Abdullah Tahmin Abdul Latif.

Acara-acara lain pada majlis tersebut adalah majlis penyerahan sumbangan Ramadan Islamic Relief Malaysia-IKRAM Kota Bharu kepada masyarakat setempat dan dikuti dengan ceramah khas oleh YDP IKRAM Kelantan.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia