Sambutan Tahun Baru Cina

WifeMB

Di antara acara-acara menarik adalah hidangan Yee Sang, Tarian Naga, pertunjukan tarian tradisional daripada kumpulan kanak-kanak, pemberian Ang Pow dan cabutan bertuah. Kesemua meja dipenuhi dengan para tetamu yang majoritinya daripada kaum cina yg belum Islam termasuk pengunjung pasaraya AEON Big. Kehadiran melebihi sasaran awal iaitu 500 orang menyebabkan ramai yang terpaksa berdiri, sehingga pihak penganjur menambah meja dan kerusi.  Pengerusi HCF, Tuan Haji Mohamad Sylvester telah menyampaikan ucapan yang bersemangat untuk mengalu-alukan semua tetamu dengan kepelbagaian budaya dalam masyarakat di Malaysia khususnya Cina walaupun berbeda agama. 

Acara ini telah mendapat liputan beberapa media seperti Nanyang Siang Pau, The China Press, Sin Chew Daily dan Utusan Melayu.

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia