Lawatan i-Bantu Kota Samarahan ke Hospital Umum Sarawak

Sesi fotografi seusai lawatan

 

Dalam kunjungan kali ini, rombongan i-Bantu Kota Samarahan mengambil kesempatan untuk beramah mesra dengan pesakit di samping menyampaikan sedikit cenderahati berbentuk barangan keperluan harian kepada mereka.

Menurut salah seorang peserta, program seperti ini baik bagi mereka yang ingin mendidik diri untuk menyelami kesusahan orang lain serta memupuk nilai empati dan simpati dalam diri. Beliau juga berharap kunjungan mereka sedikit sebanyak dapat menghiburkan mereka yang sedang melawan penyakit.

Lawatan ke hospital merupakan salah satu aktiviti yang sering diadakan oleh i-Bantu. i-Bantu merupakan institusi yang memayungi usaha-usaha khidmat masyarakat di dalam negara yang bernaung di bawah Pertubuhan IKRAM Malaysia.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia