Kelab berbasikal IKRAM Randonneurs dilancarkan

Berapa kelab basikal dari Johor turut serta dalam acara ini. Turut membantu ialah sebanyak 4 motosikal ronda daripada Polis Diraja Malaysia yang mengawal lalulintas serta pengayuh daripada Pasukan Keselamatan UTM yang menjadi Marsyal.

Kayuhan bermula dari Kompleks IKRAM Johor mengambil laluan Jalan Pontian Lama di sebelah Technovation Park dan Pulai Springs, kemudian masuk ke Taman Sri Pulai Perdana, menyeberangi Taman Teratai dan Taman Sri Pulai. Pengayuh seterusnya masuk ke UTM mengikut pintu Taman Sri Pulai dan berhenti rehat sebentar di atas bukit di sana menantikan peserta-peserta yang lambat.


Kemudian, peserta menyambung kayuhan ke Kolej Tun Razak hingga ke Bulatan Ilmu di sebelah CICT dan melalui jalan sebelah padang ragbi ke Kolej Tuanku Canselor, terus ke Stadium UTM. Di Stadium UTM, peserta rehat dan minum sambil mendengar tazkirah 5 minit. Seterusnya pengayuh berpatah balik melalui kandang kuda, Taman Tropika UTM dan Pintu Utama UTM untuk kembali ke Kompleks IKRAM Johor. Upacara penutup telah disempurnakan oleh Saudara Aminuddin Alias, Pengerusi JK Pemuda (Belia dan Remaja) IKRAM Johor.

Sumber:
FB Lotfi Al-Fikri 1

FB Lotfi Al-Fikri 2

FB Lotfi Al-Fikri 3

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia