IKRAM Batu & GEMA KL di Majlis Apresiasi Sukarelawan 2016

Majlis Apresiasi Sukarelawan 2016

Majlis yang bertemakan ‘Jom! Together Gather Placemake KL’ ini merupakan kolaborasi bersama Kementerian Wilayah Persekutuan, 1Malaysia For Youth (1M4U), thinkCITY, VERITAS Architects, Pertubuhan Belia IKRAM Daerah Batu dan GEMA KL, Pertiwi Soup Kitchen, Pertubuhan Arkitek Malaysia, Z&SR Architect dan beberapa badan pertubuhan yang lain.

Majlis ini menyaksikan penyerahan sijil penghargaan kepada wakil pertubuhan dan badan yang terlibat memberi sumbangan dalam menjayakan sesi gotong-royong mengecat Pusat Khidmat Gelandangan di Medan Tuanku, Kuala Lumpur akhir tahun lalu.

Belia IKRAM Batu diwakili oleh Saudara Fredrick Firdaus dan Saudara Budi Kurniawan Imam Rosidi. Majlis yang dihadiri oleh 30 orang peserta dari wakil-wakil pertubuhan ini ditutup dengan jamuan makan tengahari.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia