Hidayah Centre NS adakan “Street Dakwah”

Sekitar 20 aktivis Hidayah Centre Negeri Sembilan dan keluarga beserta penyokong dakwah telah menjalankan aktiviti santai berkongsikan risalah dakwah kepada pengunjung taman di kalangan non-Muslim dan  juga Muslim.

Menurut Pengerusi Hidayah Centre NS, Wahiduddin Mohd Aris, langkah permulaan objektif program tercapai iaitu melatih aktivis Hidayah Centre untuk menghilangkan keraguan berdepan dengan orang awam dan menyebar luaskan risalah Islam kepada seramai mungkin pengunjung taman.

Lebih kurang 100 pengunjung taman telah mendapat sentuhan Hidayah Centre pada pagi tersebut. Selain risalah, air mineral juga diagihkan. Tambah beliau, program ini akan menjadi program bulanan di tempat berlainan, dengan penambaikan melalui latihan dan pengalaman.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia