Bengkel Asas Grafik & Photoshop untuk dakwah berkesan

Menurut Pengerusinya, Sdr Mohd Faridz Ismail, program ini bertujuan memberi kemahiran dan pendedahan kepada kepada ahli-ahli IKRAM berkenaan bagaimana merekabentuk dan membina asas grafik menggunakan aplikasi Adobe Photoshop.

Selain itu, ia bertujuan memberikan kemahiran bagaimana menggunakan aplikasi ini dalam salah satu proses pemasaran produk-produk IKRAM (seperti program khidmat masyarakat dan lain-lain) yang telah menjadi ‘Core Bussiness’ dakwah dan operasi IKRAM agar dapat dimanfaatkan pada masyarakat dan juga ahli IKRAM.

Jurulatih untuk bengkel kemahiran ini adalah dikendalikan oleh Ahli Jawatankuasa Penerangan dan Media Pusat, Sdr Wan Mohd Zukri Che Mat Zin yang juga seorang pakar rekabentuk grafik.

Semoga bengkel ini melahirkan lebih ramai pereka grafik yang berkualiti yang dapat memasarkan program-program dakwah dengan berkesan, insyaa-Allah.

Foto Bengkel: http://goo.gl/Ceu0MI

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia