Ceriakan Ramadan asnaf, mualaf dan pelarian

SERI KEMBANGAN – Dalam kegembiraan umat Islam mempersiapkan diri menyambut Ramadan, masih ada golongan kurang bernasib baik yang memerlukan bantuan.

 

Berikutan itu, Yayasan Ikram Malaysia meneruskan kempen Rayuan Ramadan yang memasuki tahun ke-23 ini untuk membantu golongan yang memerlukan dalam bentuk bantuan bencana, bantuan iftar dan sahur, pek Ramadan, bantuan pendidikan, bantuan orang kurang upaya (OKU) dan bantuan infrastruktur.

 

Sumbangan tersebut boleh disalurkan di pautan https://www.billplz.com/RR2022

 

 

Selain itu, setiap daripada kita pasti menginginkan pahala yang tidak terputus walaupun sudah tiada di dunia, iaitu amal jariah.

 

Oleh itu, kempen Sedekah Ramadan mengajak semua untuk bersama menyokong usaha Hidayah Centre Foundation dalam menyampaikan Islam dan memperkasakan mualaf.

 

Untuk menyalurkan sedekah anda, sila ke pautan www.dahsedekah.com.

 

“Rasulullah SAW adalah seorang yang paling dermawan, dan beliau menjadi lebih dermawan lagi pada bulan Ramadan.” (HR Bukhari dan Muslim)

 

Melalui kempen MyRamadan, MyCARE merayu keprihatinan semua untuk terus membantu saudara-saudara yang kurang bernasib baik melalui pakej tajaan pek bekalan makanan (RM300) dan Iftar (RM50).

 

 

Bantuan ini akan disalurkan kepada keluarga miskin, anak yatim, ibu tunggal, warga emas dan golongan asnaf di Palestin, Malaysia, Syria, Yaman, Lubnan, Cox’s Bazar, Afghanistan dan lain-lain.

 

Sumbangan MyRamadan boleh disalurkan melalui pautan mycare.qrd.by/myramadan.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia