Universiti China lawat IKRAM

Delegasi SJTU yang diketuai Naib Dekan Fakulti Hal Ehwal Antarabangsa dan Awam, Profesor Bo Peng bersama 12 orang mahasiswa Doktor Falsafah, Sarjana dan Sarjana Muda.

Ketibaan delegasi tersebut disambut mesra Timbalan Presiden IKRAM, Prof Madya Hj Badlishah Sham Baharin dan Ketua Pegawai Operasi, Hj Nordin Shafie.

Dalam lawatan tersebut, sesi dialog, pertukaran pandangan dan soal jawab telah berlangsung selama dua jam mengenai peranan dan penglibatan NGO seperti IKRAM terutamanya yang berkaitan dengan penyertaan sosial (social inclusion) di Malaysia.

Turut mengiringi delegasi dalam lawatan itu ialah empat orang mahasiswa Sarjana Polisi Awam Universiti Malaya iaitu Mohammad Abdul Hamid, Nik Fikri Nik Hassan, Ainin Ainiyah Mustapha dan Zhe Luerluyi.  

Keberadaan delegasi SJTU selama seminggu ke Malaysia adalah dalam rangka untuk melaksanakan agenda Global Challenge Program ‘Social Governance in Large Cities in Southeast Asia’ di samping menyertai persidangan ‘International Conference on Emerging Issues in Public Policy: Global Trends and Projections’ anjuran Universiti Malaya selama dua hari.

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia