Akses YouTube TV IKRAM disekat

SERI KEMBANGAN – Saluran rasmi video-video YouTube Pertubuhan IKRAM Malaysia, TV IKRAM disekat aksesnya semalam.

 

Menurut Ketua Jabatan Penyiaran dan Komunikasi IKRAM, Siti Hamisah Manan, sekatan itu dimaklumkan oleh YouTube melalui e-mel.

 

“Saya agak terkejut kerana ini pertama kali berlaku dan kita telah mengemukakan rayuan dengan segera kepada pihak YouTube supaya membenarkan semula akses saluran TV IKRAM,” katanya.

 

Ketika ditanya langkah-langkah ‘back up’ ekoran sekatan ini, beliau berkata, pihaknya sedang membangunkan satu lagi saluran YouTube alternatif kerana memang banyak video yang mendidik masyarakat sedang dirangka dan diterbitkan setiap hari.

 

“Di samping itu, ahli-ahli IKRAM dan orang ramai masih boleh menonton TV IKRAM di segmen video Facebook Pertubuhan IKRAM Malaysia di pautan https://fb.com/ikrammalaysia/videos/,” jelasnya.

 

Tambahnya, banyak kandungan video TV IKRAM yang menarik bakal dihidangkan untuk penonton terutamanya pada bulan Ramadan tidak lama lagi.

 

“Kami yakin semua kandungan video TV IKRAM bermanfaat untuk masyarakat, namun mungkin terlepas pandang beberapa masalah teknikal dan garis panduan yang menyebabkannya disekat.”

 

Menurutnya, pasukan TV IKRAM akan berusaha memperbaiki masalah-masalah tersebut dan tidak mengulanginya pada masa-masa akan datang.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia