Sukan IKRAM Kedah meriah, penuh semangat

Sukan anjuran Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) Kedah dengan kerjasama Pusat Pendidikan Al-Islah (PPAI) ini telah dijayakan dengan penuh semangat dan perasaan ukhuwah.

Antara acara yang dipertandingkan adalah bola sepak, sepak takraw, bola jaring, bola tampar dan ping pong. Acara telah bermula seawal 8.30 pagi dengan sesi pendaftaran dan diteruskan dengan perhimpunan mengikut daerah.

Taklimat ringkas telah di adakan oleh pihak urusetia dan diikuti dengan nyayian lagu IKRAM dengan penuh semangat. Acara telah dibahagikan kepada peringkat veteran, terbuka, sekolah menengah dan sekolah rendah. Setiap acara akan dimulai dengan peringatan ringkas yang telah disediakan oleh pihak pengurusan sebagai satu format sukan pada kali ini.

Johan keseluruhan telah di jurai oleh IKRAM Daerah Sungai Petani dan Naib Johan telah jatuh kepada IKRAM Daerah Kulim. Dalam ucapan ringkas perasmian penutup oleh Ustaz Rosli Yusof selaku YDP IKRAM Negeri Kedah, beliau menyatakan kegembiraannya kerana program ini sebahagian besarnya telah dijayakan oleh anak-anak muda samada di peringkat sekatariat atau perlawanan.

Ia juga mengingatkan juga bahawa riadhah ini penting dilakukan secara berterusan oleh para duat sebagai salah satu cara untuk menjaga kesihatan kerana kerja dakwah akan terbantut disebabkan para anggotanya mengalami masalah kesihatan.

Sumber: http://kedah.ikram.org.my/

Gambar ihsan: IKRAM Sungai Petani

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia