SMI Hira’ Jeram, SRI Hidayah JB johan keseluruhan PRINT’14

SMIH Jeram muncul johan keseluruhan dalam kategori Syabab dan Fatayat (Sekolah Menengah Islam – SMI) sementara SRIH Johor Bahru menjadi johan keseluruhan bagi kategori Syabab dan Fatayat (Sekolah Rendah Islam – SRI).

Dalam kategori Syabab SMI, peserta SMIH Jeram menjuarai Pertandingan Kawad Kaki, Basic Self Defense (BaSeD), Masakan Rimba dan Gajet serta meraih naib juara dalam Pertandingan Bantu Mula.


Dalam kategori Fatayat SMI pula, peserta SMIH Jeram menjuarai Pertandingan Gajet dan Kem Kraf, menjadi naib juara dalam Pertandingan Kawad Kaki, BaSeD dan Bantu Mula dan mendapat tempat ketiga dalam Pertandingan Orienteering.

Dalam kategori Syabab SRI, SRIH JB yang menghantar dua pasukan menjuarai Pertandingan Kawad Kaki dan Masakan Rimba, menjadi naib juara dan tempat ketiga dalam Pertandingan BaSeD dan Kem Kraf serta meraih naib juara dalam Pertandingan Bantu Mula.


Dalam kategori Fatayat SRI pula, SRIH JB turut menghantar dua pasukan menjuarai Pertandingan Kawad Kaki dan Bantu Mula, menjadi naib juara dan tempat ketiga dalam Pertandingan Masakan Rimba serta mendapat tempat ketiga dalam BaSeD, Gajet dan Kem Kraf.

Tahniah kepada SMIH Jeram dan SRIH Johor Bahru. Moga PRINT’14 mejadi medan para pelajar supaya lebih berdisiplin, berkepimpinan dan berkemahiran di samping mempunyai akhlak yang tinggi bagi membentuk generasi muda Islam yang gemilang pada masa akan datang, insyaa-Allah.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia