Semarakkan Ramadan

Pelancaran kempen ini diserikan dengan ucapan Pemangku Pengerusi Surau, Ustaz Zamin dan Yang Dipertua IKB, Khairul Anuar Kamaruddin beserta serahan kit Semarak Ramadan berupa tiga gegantung (bunting), tiga sepanduk (banner) dan 1,000 helai risalah Ramadan.

Ia berlangsung sempena program ‘Semarak Ramadan dan Hari Khidmat Kesihatan’ bertemakan “Jom Sihat Fizikal dan Minda Sambut Ramadan” dengan pelbagai aktiviti menarik.

“Antaranya ialah aktiviti kesihatan percuma oleh pasukan perubatan JK Khidmat Masyarakat IKB dan bual bicara kesihatan oleh pakar kardiologi dari Hospital Pakar An-Nur, Dato’ Dr Oteh Maskon,” ujar pengarah program.

Selain itu, turut diadakan ceramah ‘Kenali Ubat Anda’ bersama Duta Ubat Hospital Selayang, Encik Samsuri Md Said dan Pegawai Farmasi Hospital Selayang, Puan Saliha serta peraduan mewarna yang telah berjaya menarik penyertaan 70 orang kanak-kanak.

“Pada sesi malamnya pula diadakan ceramah Ramadan oleh Ustaz Sahri Usman, guru dari Sekolah al-Amin.”

“Alhamdulillah, berkat doa dan kerjasama semua, program berjalan lancar dan mendapat sambutan yang baik daripada penduduk,” ujarnya.

Sepanjang program berlangsung, penduduk diajak mengunjungi pameran di reruai IKRAM, Hidayah Centre Foundation (HCF), MyCARE, IMPAK serta pameran poster Ramadan oleh Sahibussamahah Mufti Wilayah Persekutuan.

Jazakumullahu khairan kepada semua yang terlibat terutamanya Pemangku Pengerusi Surau, Ustaz Zaimi dan AJK Surau At-Taqwa serta semua petugas daripada IKB. Semoga Allah meredai usaha kecil kita ini.”

Lagi foto program: http://bit.ly/sr19-ikb-gal

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia