Perjumpaan Aidilfitri CAKNe 2016 ceriakan pesakit kanser kanak-kanak

Dilangsungkan di Bubbles & Beans Cafe, Putrajaya pada Sabtu 30 Julai 2016 lalu, program yang julung-julung kalinya diadakan ini juga bertujuan untuk untuk merapatkan silaturahim sesama keluarga kanak-kanak tersebut. 

Turut membantu menjayakan program ini adalah para sukarelawan yang terdiri daripada ahli-ahli Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM), Rukun Tetangga PKNS dan juga mahasiswa.       

    

 Turut serta dalam usaha khidmat masyarakat ini ialah Pn Hajah Faridah Maludin, Pengurus Pusat Sokongan Wanita & Keluarga (PAKSI-IKRAM) merangkap Ketua Wanita IKRAM Kawasan Batu dan Pegawai Eksekutif Wanita IKRAM, Nik Khatijah Nik Mud.

Dalam majlis berkenaan, turut diadakan sambutan hari lahir kanak-kanak yang hadir, cabutan bertuah, aktiviti berbasikal dan menaiki beca serta persembahan capoeira.

Dalam pada itu, program ini diadakan bagi memberikan keceriaan dan kegembiraan kepada anak-anak yang menghidap penyakit kanser dan meringankan beban keluarga pesakit kanser.

    

Menurut Pengerusi CAKNe-PPUKM, Pn Nor Hashimah Sulaiman, beliau terpanggil untuk menubuhkan pusat sokongan tersebut untuk membantu dan memberi sokongan kepada keluarga pesakit kanser kanak-kanak supaya mereka tidak merasa keseorangan dalam menghadapi situasi tersebut.

Semoga usaha murni ini dapat memberikan sokongan dan harapan untuk keluarga ini dalam menangani cabaran memelihara anak-anak mereka yang menghidap kanser, insya-Allah.

Sumber: CAKNe-PPUKM | Wanita IKRAM | PAKSI IKRAM

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia