Mangsa kebakaran di Tawau hargai keprihatinan i-Bantu, MyCARE

Agihan sumbangan tersebut mendapat impak positif daripada masyarakat setempat yang menunjukkan NGO-NGO ini sentiasa prihatin serta mengambil berat dengan keadaan mereka yang memerlukan seterusnya melahirkan perasaan bahawa ada pihak yang mahu membantu mereka. 

Seramai 78 buah keluarga yang terlibat dalam kebakaran menerima sumbangan berupa wang tunai RM160 setiap keluarga dengan jumlah keseluruhan RM12,480 dalam majlis penyerahan bantuan yang diadakan pada Isnin 29 Februari lalu di Surau Nurul Huda, Kampung Airport Lama di sini.

Dalam majlis yang sama, mangsa kebakaran turut menerima sumbangan berupa bantuan kelengkapan persekolahan daripada ADUN Sebatik melalui wakilnya Encik Suryansah Kassau dan Tuan Faisal daripada GIATMARA.

Penglibatan ADUN dan agensi kerajaan dalam menjayakan majlis sumbangan ini secara tidak langsung memperkenalkan IKRAM, i-Bantu dan MyCARE kepada pelbagai pihak di samping menjalinkan hubungan kerjasama antara mereka bagi menjaga kebajikan masyarakat.

Sumber: http://on.fb.me/1UXJihI

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia