Karnival IKRAM Kuala Lumpur Sabtu ini

“Karnival IKRAM Kuala Lumpur 2019 akan berlangsung pada Sabtu, 16 November ini di AEON MALL AU2, Setiawangsa bermula jam 10.30 pagi,” kata Pengarah Karnival, En Madhadzir Hassan dalam rancangan Assalamualaikum di TV Al-Hijrah semalam.

Menurutnya, pelbagai persembahan, aktiviti dan pameran menarik disediakan untuk para pengunjung yang hadir ke karnival yang bertemakan ‘Keluarga Bahagia, Kuala Lumpur Sejahtera’ ini.

Antara aktiviti-aktiviti tersebut adalah persembahan kumpulan Saff One, The Prophecies dan Soutul Muallimin, bengkel melukis dan mewarna kartun, Bicara Wanita Rahmah bersama Prof Datuk Dr Harlina Halizah Siraj, Teater Silat Tempur Hidayat KL, persembahan muzik gamelan, saringan kesihatan percuma dan booth ‘Kenali Ubat Anda’.

“Biasanya setiap tahun, IKRAM akan mengadakan Perhimpunan Tahunan IKRAM untuk ahli-ahli di seluruh negara di peringkat pusat,” kata Yang Dipertua IKRAM Setiawangsa, Ustaz Zainal Abidin Abd Rahim.

Namun kelainan pada tahun ini menurutnya, setiap negeri diberikan tanggungjawab melaksanakan sambutan 10 tahun IKRAM.

“Jadi, kami mengambil keputusan mengadakan karnival dan dalam masa yang sama kami boleh menyantuni ahli-ahli serta memperkenalkan IKRAM di peringkat kawasan dan negeri.”

Beliau berkata, dalam masa yang sama, IKRAM mengambil peluang menyantuni masyarakat dengan aktiviti-aktiviti yang diadakan secara percuma.

Melalui aktiviti-aktiviti yang dilaksanakan, beliau berharap agar Islam itu dipandang dengan konteks yang lebih luas seperti menjaga kebajikan keluarga, anak-anak untuk mencapai matlamat menjadikan Malaysia Negara Rahmah yang baik dan bandar raya yang sejahtera.

3 Tahun PTI Tidak Dapat Dilangsungkan, Kini Tiba Masanya…

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia