IKRAM Subang Jaya rai 120 anak yatim

Program yang julung-julung kalinya dijayakan bersama masyarakat sekitar Subang Jaya ini berlangsung dengan penuh meriah dan mahabbah. Seramai 120 orang anak-anak yatim dan keluarga miskin atau fakir telah menerima sumbangan berupa wang RM200 dan keperluan dapur.

Antara tetamu khas yang turut hadir adalah YB Dr Siti Mariah (Ahli Parlimen Kota Raja), YB Shuhaimi (ADUN Sri Muda), Ahli Majlis MPSJ (Pengerusi JKP Zon 7) Saudara Jaberi Ami, Nazir Majid Bukit Lanchung (nazir kepada 5 surau di sekitarnya) dan beberapa wakil surau-surau serta penduduk kariah. Ustaz Hajar Opir selaku YDP IKRAM Subang Jaya dalam ucapannya telah memperkenalkan secara rasmi Pertubuhan IKRAM Malaysia yang sifatnya sebagai wadah tarbiah, dakwah dan kebajikan.

Melalui program ini, IKRAM Subang Jaya telah dapat membina kerjasama strategik dengan pihak-pihak yang tersebut. Terdapat juga permintaan untuk mengadakan program yang sama di Surau Ar-Raudhah dan juga perancangan program lanjutan dalam masa terdekat.

Penafian: Penulisan ini adalah pandangan peribadi dan tidak menggambarkan pendirian IKRAM.

Ikuti Rancangan Jom Sembang Bersama Ustaz Dr Syazalie Hirman setiap Jumaat di TV IKRAM.

Ingin mengikuti pandangan semasa dan info terkini dari IKRAM?
Hantar maklumat anda kepada kami:

ARTIKEL TERKINI

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia