Ziarah Mahabbah Erat Ukhuwah

Cyberjaya – Telah diadakan Ziarah Mahabbah antara Wanita IKRAM Negeri Selangor dan Wanita IKRAM Kawasan Cyberjaya pada Sabtu lalu di sini kira-kira jam 3 petang.

Pertemuan yang berlangsung selama hampir 3 jam itu membincangkan satu persatu cabaran dan keperluan semasa wanita setempat selain turut bertujuan untuk mempererat hubungan silaturahim antara barisan kepimpinan Wanita IKRAM di peringkat negeri dan kawasan.

Antara yang hadir, Ketua Wanita IKRAM Negeri Selangor, Prof. Dr. Norhasmah Sulaiman bersama ahli jawatankuasanya. Hadir sama, Ketua Wanita IKRAM Cyberjaya, Dr. Nurul Wardiah Abd Shukor dan ahli-ahli Wanita IKRAM Cyberjaya.

Dalam perkembangan berkaitan, IKRAM Negeri Selangor mempunyai 20 buah IKRAM Kawasan dan 15 sayap Wanita IKRAM Kawasan manakala IKRAM Kawasan Cyberjaya merupakan IKRAM Kawasan terbaharu yang ditubuhkan di negeri Selangor setakat ini.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia