Tautan Kasih Hijrah – IKRAM Putatan

Tautan Kasih Hijrah - IKRAM Putatan | IKRAM

Pada 2 Ogos 2022 (Selasa) Pertubuhan IKRAM Malaysia kawasan Putatan telah hadir ke Surau An-Nur Rahim, Kg Sailan, Putatan bagi menjayakan program Tautan Kasih Hijrah. Di antara pengisian program berkenaan adalah solat berjemaah Maghrib dan Isyak, Kuliah Maghrib yang disampaikan oleh Ust. Fathulrahim Temyati, serta pengagihan bantuan bakul Makanan asas kepada 50 buah keluarga. Pengagihan sumbangan dibuat setelah selesai solat Isyak berjemaah.

Turut hadir adalah Yang Dipertua IKRAM Putatan, En. Normen Halusran dan En. Dulajis, ketua Kampung Sailan.

Semoga sumbangan yang diberikan oleh Yayasan Ikram Malaysia dan Ikram Hulu selangor dapat meringankan beban mereka yang memerlukan.

Jazakumullahu khairan khathira dan terima kasih kepada semua pihak yang sama-sama membantu dari awal hingga selesai urusan ini.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia