Solat Tarawih Bersama Imam Palestin

 

Jadual Imam Palestin di seluruh Sarawak

Di Sarawak, Program Ramadan Bersama Imam Palestin telah diadakan di beberapa daerah seperti Miri, Bintulu, Sibu dan Mukah pada 18-30 Jun 2015.

Antara isi tazkirah yang disampaikan oleh Imam Palestin, Imam Mahmoud Ahmad selain perkongsian tentang pengalaman berhadapan dengan tentera Zionis Israel di Palestin, beliau turut menekankan betapa pentingnya umat Islam kini hidup menurut acuan al-Quran. Umat Islam turut digesa untuk menghafal al-Quran semampunya dan menjadikan Ramadan sebagai titik permulaan dan perubahan.

Program Bersama Imam Palestin akan diadakan di masjid-masjid di sekitar Sarikei, Kota Samarahan dan Kuching pada 1 hingga 11 Julai 2015.

MyCare merupakan salah satu badan yang yang bernaung di bawah Pertubuhan IKRAM Malaysia bertujuan menyantuni isu-isu kemanusiaan luar negara.

Terdapat beberapa buah agensi yang bernaung di bawah MyCARE iaitu Aqsa Syarif, IKRAM for Syria (i4S), Salam Iraq, Nusantara Care, Rose2Rose dan Palestine Centre of Excellence(PACE) yang masing-masing akan memberi fokus kepada negara-negara di bawah kelolaan masing-masing.

Sebarang sumbangan anda boleh disalurkan ke nombor akaun 5515 7500 4299 (Maybank Islamic Berhad), 8602 135 592 (CIMB Islamic Bank Berhad) dan 1209 2010 0349 04 (Bank Islam Malaysia Berhad) atas nama “Humanitarian Care Malaysia Berhad”.

Sebarang maklumat terkini tentang program ini, anda boleh like laman Facebook Ikram-Sarawak agar anda tidak ketinggalan!

Jemaah masjid berlumba lumba untuk menghulurkan sumbangan dalam program bersama Imam Palestin di Miri

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia