Skuad IKRAM Miri Prihatin Sempena Hari Malaysia

Skuad_IKRAM_Prihatin_copy.jpg

MIRI – Bersempena Hari Malaysia, Jawatankuasa Khidmat Masyarakat Pertubuhan IKRAM Malaysia daerah Miri (i-bantu Miri) melalui #SkuadIKRAMPrihatin sekali lagi mengadakan program Istimewa Hari Malaysia bertempat di Tapak Parkir, Taman Bulatan, Miri pada 17 September 2016.

Program seumpamanya pernah diadakan sebelum ini pada hari Malaysia tahun 2015 di tempat yang sama.

Melalui program ini, Skuad IKRAM Prihatin memberi peluang kepada orang ramai untuk sama-sama mengekspresikan semangat keharmonian dan kesatuan dengan mengajak orang ramai untuk memberi dan mengumpul pakaian terpakai serta makanan.

Makanan dan pakaian terpakai yang dikumpul ini diagihkan kepada mereka yang memerlukan dan kurang berkemampuan merentasi sempadan agama dan warna kulit.

Program ini mendapat sambutan yang menggalakkan daripada masyarakat sekitar dan rata-rata mereka berharap program seumpama ini diadakan lagi pada masa akan datang.

i-Bantu merupakan sayap khidmat masyarakat kepada Pertubuhan IKRAM Malaysia terus prihatin dan komited untuk terus berkhidmat kepada masyarakat.

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia