SESI LIBAT URUS IKRAM KL DAN JPNIN

Khamis, 7 Jan – YDP IKRAM KL telah menyertai sesi bengkel di ibupejabat Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN) di Menara TH Selbourn, KL.

Bengkel tersebut disertai oleh beberapa orang pegawai JPNIN yang ketuai oleh Pengarah JPNIN WP Puan Suraya Wen.

Turut hadir beberapa wakil dari NGO MyPj & Gabungan Bertindak Malaysia (GBM) yang diketuai oleh pengerusinya Hj Badlishah Sham Baharin. Perbincangan berkisar kepada hasrat jangka panjang bersama untuk membentuk komuniti prihatin dan harmoni di penempatan sekitar ibunegara berdasarkan konsep “SAFE, HARMONIOUS & LIVEABLE”.

PPR Sri Sarawak dicadangkan untuk dijadikan model bagi menghasilkan beberapa strategi yang semestinya memerlukan kerjasama dari segenap lapisan masyarakat dan stakeholders termasuklah dari kalangan NGO & agensi-agensi kerajaan.

Semoga perbincangan sebegini akan dapat lakukan dari masa ke semasa secara berterusan. Ianya juga merupakan salah satu usaha libat urus IKRAM Kuala Lumpur untuk menjadi rakan strategik JPNIN dalam melaksanakan suatu konsep perpaduan nasional yang praktikal dalam komuniti di Kuala Lumpur.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia