Seminar Perancangan Kewangan

Bijak mengurus belanja terurus 1024x768

Memahami pentingnya mengurus wang dengan baik adalah salah satu ciri yang ditetapkan oleh Islam, maka IKRAM Kota Samarahan menganjurkan Seminar Perancangan Kewangan pada 15 Jun yang lepas.

Seminar yang disampaikan oleh Haron bin Mohd Yusof atau dikenali sebagai Pak Hamdy ini menyentuh perkara-perkara asas dalam memahami keperluan merancang kewangan di samping berkongsi tip-tip untuk menyimpan, melabur, dan mengurus hutang.

Beliau yang juga penulis untuk lima buah buku antaranya Rancang Wang Hidup Sejahtera ini turut memberi panduan untuk membeli rumah dan kereta yang dapat memberi nilai pulangan terbaik kepada pembeli.

Selain itu, beliau juga berkongsi pengalaman dalam menguruskan perkahwinan yang jimat dan tanpa hutang sebagai saranan kepada peserta-peserta yang masih belum berumah tangga.

Seramai hampir 60 peserta yang hadir sangat berpuas hati dengan penyampaian yang bersahaja oleh Pak Hamdy dan teruja untuk mengikuti panduan yang telah disampaikan.

Seminar sehari ini ini diadakan di Pusat Islam Tun Abang Salahuddin, Kota Samarahan.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia