Remaja Raikan Ramadhan Anjuran IKRAMTeens Miri Tarik 82 Peserta

Maka dengan itu IKRAMTeens selaku sebuah kelab remaja Islam di bawah Pertubuhan IKRAM Malaysia komited membentuk remaja yang menghayati Islam secara menyeluruh, memiliki ciri ciri unggul dan berkepimpinan tinggi melalui bimbingan yang komprehensif, kontemporari, seimbang serta berterusan, mampu untuk menjadi remaja yang bermanfaat kepada masyarakat dan negara.

IKRAMTeens berhasrat melahirkan remaja yang berkualiti daripada aspek amal ibadah, remaja yang lebih mantap kepemimpinannya, remaja yang berakhlak setiap masa, berupaya memberi manfaat yang banyak buat umat dan masyarakat, remaja yang berwawasan tinggi, kreatif, inovatif dan berinisiatif, sesuai dengan firman Allah dalam surah Ali Imran ayat 110, “kamu adalah umat yang terbaik yang dilahirkan untuk manusia, menyuruh kepada yang maaruf, dan mencegah dari yang mungkar dan beriman kepada Allah.”

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia