Rehlah Akhowat IKRAM Kota Samarahan

1932342 780185032040654 2935119893771407599 n

 

Antara objektif program ini dilaksanakan ialah memberi kesedaran akan pentingnya untuk beriadhah dalam membentuk tubuh badan yang sihat. Selain itu, program ini bertujuan untuk merapatkan ukhuwwah sesama peserta. Program ini bertemakan menepati waktu. Hal ini kerana kita perlu sedar betapa pentingnya sebagai seorang manusia itu untuk menepati waktu.

Program ini bermula dengan solat asar secara berjemaah di Masjid Muara Tuang. Program ini diteruskan lagi dengan aktiviti senaman, permainan dan sesi tazkirah yang bertajuk ‘Menjaga Waktu’. Antara initipati yang dikongsikan dalam sesi tazkirah ialah bagaimana seorang muslim itu boleh berjaya jika menepati waktu serta tokoh-tokoh yang terkenal dengan ciri-ciri menepati waktu.

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia