Program Si Cilik Membaca

Johor Bahru, 6 Ogos 2021 – Program Si cilik Membaca diadakan bertujuan memupuk budaya membaca dalam kalangan kanak-kanak, disamping menggalakkan mereka mengisi masa di musim PKP ini dengan aktiviti berfaedah. Program ini adalah anjuran Wanita IKRAM Johor (Unit IKRAM Junior) dengan kerjasama Yayasan IKRAM Malaysia (YIM) dan IMAN ELC.

Sebanyak 100 set buku-buku bacaan disediakan untuk anak-anak daripada 100 keluarga terpilih. Agihan sumbangan buku untuk fasa pertama diadakan secara ‘drive thru’ di perkarangan Kompleks IKRAM Johor, Taman Universiti. Seramai 50 keluarga santunan IKRAM Kawasan Iskandar Puteri, Pulai dan Skudai telah terpilih sebagai penerima pada kali ini.

Disamping set buku-buku bacaan, setiap keluarga juga menerima sumbangan barangan makanan tajaan Tenaga Nasional Berhad (TNB) dan Wanita IKRAM Johor.

Terima kasih kepada semua pihak yang menyumbang dan sukarelawan yang terlibat.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia