Program Remaja Raikan Ramadan (3R) 2021

08 & 09 Mei 2021 – Alhamdulillah, bersempena dengan Projek Pendidikan Komuniti Kampung Seberang Ramai, Kuala Perlis yang diterajui oleh Majlis Agama Islam dan Istiadat Melayu Perlis (MAIPs), pihak Pertubuhan IKRAM Malaysia Negeri Perlis (IKRAM Perlis) dengan kerjasama Pertubuhan Kebajikan Al-Qayyim Malaysia Cawangan Negeri Perlis (IQ Perlis) dan Hidayah Centre Foundation Perlis (HCF Perlis) telah berjaya menganjurkan Program Remaja Raikan Ramadan (3R) bersama murid yang terpilih menyertai projek pendidikan komuniti ini bertempat di Masjid Lama Seberang Ramai, Kuala Perlis.
Aktiviti ini merupakan sebahagian Program Transformasi Kampung Seberang Ramai Kuala Perlis atas inisiatif MAIPs dan Yayasan Tuanku Syed Putra (YTSB).
Seramai 40 orang murid darjah 5 dan darjah 6 dari Sekolah Kebangsaan Seberang Ramai, Kuala Perlis telah mengambil bahagian dalam Program 3R pada kali ini.
Pelbagai aktiviti telah dilaksanakan khususnya dalam menghayati ibadah puasa di dalam bulan Ramadan. Terima kasih kepada penceramah utama, En. Mohd Nabeel Asyraf bin Asmi beserta barisan fasilitator dalam memberikan input yang bermanfaat kepada para peserta.
Semoga berjumpa lagi pada program-program susulan dalam usaha merealisasikan transformasi Kampung Seberang Ramai menjadi pusat komuniti contoh yang terbaik insyaAllah.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia