PROGRAM PESTA PERARAKAN TANGLUNG PERINGKAT KEBANGSAAN

17 Sept, Lobak – Pihak Penyelaras DUN Seri Menanti bersama Pertubuhan IKRAM Negeri Sembilan secara bersama telah menghantar sebuah Pasukan Kompang ke Pesta Tanglung Peringkat Kebangsaan yang telah dilangsungkan di Lobak, Seremban pada tarikh tersebut.
Ini merupakan program usahasama bersama NGO bukan Islam Negeri Sembilan Chinese Assembly Hall (NSCHA) bersama NGO yang lain.
Pasukan Kompang yang diberi gelaran Pasukan Kompang Cilik dari MPKK Bukit Perah, DUN Seri Menanti itu purata dianggotai oleh anak-anak remaja warga Kampung Bukit Perah telah menyertai perarakkan tersebut yang telah dirasmikan oleh Yang Berhormat Tuan Anthony Loke Siew Fok.
Pegawai Pejabat Penyelaras DUN iaitu Tok ROSLI B ISMAIL, Pengerusi MPKK Kg Terachi, Tok MAHZAN B Md AMIN dan Yang Dipertua IKRAM Negeri Sembilan turut sama menghadiri program perarakan tersebut.
Walau Kita Berbeza, Tetap Teguh Bersama

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia