Program Bekam dan Akupuntur bersama Masyarakat Kg. Sg. Lui Baru

Hulu Langat – Seramai kira-kira 30 orang penduduk Kg. Sg. Lui Baru yang rata-ratanya terdiri daripada kalangan wanita hadir ke Dewan Kg. Sg. Lui Baru pada 15 Januari yang lalu untuk turut serta dalam Program Bekam dan Akupuntur yang dianjurkan bersama oleh Wanita IKRAM Hulu Langat bersama Persatuan Wanita Kg. Sg. Lui di sini.

Pengenalan kepada bekam dan akupuntur itu telah disampaikan oleh penceramah jemputan, Ustazah Hayati Harun sebelum beliau berkongsi dan membuat demonstrasi secara ringkas kaedah bekam dan akupuntur kepada para penduduk.

Turut hadir, Ketua Wanita IKRAM Hulu Langat, Noor Azizah Abu Hassan dan wakil Pengerusi Persatuan Wanita Kg. Sg. Lui. Program berkenaan tamat pada kira-kira jam 12.45 tengah hari.

Program ini merupakan program kedua yang diadakan bersama penduduk setempat di Kg. Sg. Lui. Terdahulu, Wanita IKRAM Hulu Langat turut serta terlibat dalam program bersama penduduk selepas kawasan berkenaan dilanda banjir pada penghujung tahun lalu.

Aneka bangsa dan juga budaya,
Perpaduan terjalin sekian lama,
Selamat menyambut Hari Malaysia,
Walau berbeza, tetap teguh bersama.

[supsystic-social-sharing id='1']

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Sumbangan

Untuk membuat sebarang sumbangan anda dialu-alukan untuk menyumbang secara terus kepada mana-mana institusi IKRAM.

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email [email protected]

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia