Perutusan Hari Murabbi dan Hari Pekerja IKRAM Musleh Johor 2016

3 hassanhushin

Selamat Hari Murabbi/Guru dan Hari Pekerja kepada semua guru/ustaz/ustazah/staf sokongan khasnya di semua institusi pendidikan IKRAM Musleh(Pusat Pendidikan Hidayah, Rangkaian Tadika Iman ELC, Majlis Guru Ikram, SIH Niaga). Tidak ketinggalan juga kepada yang mengajar dan berkhidmat di sekolah harian, pejabat agensi pendidikan daerah/negeri, IPG dan universiti awam atau swasta.

Marilah kita sama-sama kekalkan keikhlasan dalam bekerja disamping terus menambahbaik amalan kerja/pengajaran dan pembelajaran dalam membina Generasi Rabbani ke arah membina Negara Rahmah yang diredhai Allah swt.

Alhamdulillah tahun 2016 merupakan kejayaan berganda kepada SRIH JB dan SMIH JB apabila berjaya memenangi Anugerah 5 Bintang Standard Kualiti Institusi Pendidikan Swasta(SKIPS) Kementerian Pendidikan Malaysia baru-baru ini. Kecemerlangan dalam akademik, kokurikulum, kemasyarakatan dan paling utama merasai dan menghayati pentarbiahan daripada para murabbi menjadi fokus utama kita. Terima kasih kepada ustaz Mohd Jelani Ramly selaku Ketua Eksekutif, Pendaftar/CFO Hj Mohd Hatta Husin, Pengetua Ustazah Fauziah Salam dan Guru Besar Ustazah Rohaida Ridzwan. yang bersama-sama memimpin Sekolah Islam Hidayah JB.

Begitu juga kita bersyukur dengan pembukaan cawangan SRIH Pasirris Babussalam, Batu Pahat yang menyambut Hari Murabbi yang pertama. Gurubesar pertamanya Ustazah Norhasidah Kosnin menjadi saksi kepada pembinaan generasi yang ingin dibina. Terima kasih puan.

Rangkaian Tadika Iman ELC juga berjaya menubuhkan Tadika Iman pada awal tahun 2016 di daerah Kluang. Kepada Puan Nailah Tang selaku Pengarah Urusan yang menggantikan Puan Mahayati Ibrahim setelah berkhidmat lama di Iman ELC sejak awal penubuhannya 28 tahun lalu. Mengurus dan memimpin 24 buah tadika dan taska di seluruh Johor DT dengan cemerlang merupakan kejayaan yang sangat dikagumi oleh semua pihak. Jazakallahukhairankathira kepada pimpinan BOD dan pengurusan yang tinggi iltizamnya.

Untuk sahabat-sahabat seperjuangan para ahli Lembaga Pemegang Amanah , Lembaga Pengelola PPH, Iman ELC, Ajk MGI, SIH Niaga dan ahli JK Pendidikan serta seluruh kepemimpinan Pertubuhan Ikram Negeri Johor, sama-sama kita ucapkan syukur dan terima kasih kepada para guru, murabbi dan staf yang menjadi obor generasi rabbani yang ditarbiah.

Kepada ibubapa/penjaga dan penderma yang baik hati, PIBG, rakan kongsi dan masyarakat luar , teruskan usaha memperkasa pendidikan Islam bersama-sama kami dalam apa sahaja kapasiti anda. Semoga Allah swt menerima amalan soleh kita.

Terima kasih para guru, staf dan murabbi.

Selamat Hari Murabbi IKRAM Musleh 2016
“Guru Pembina Negara Rahmah”

Hassan bin Hushin
Pengerusi
JK Pendidikan IKRAM Johor
Pengerusi LPH
16 Mei 2016
9 Syaaban 1437H

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia