Pelancaran Bazar Aidilfitri dan Tabung Kemanusiaan MyCare

Majlis juga menyaksikan pelancaran tabung kemanusiaan MyCARE daerah Kuching, yang telah berkampung di Bazar Satok sejak 4 Julai yang lalu. MyCare atau Humanitarian Care Malaysia adalah sebuah NGO yang tidak berasaskan keuntungan terdiri daripada Aqsa Syarif, IKRAM for Syria (i4S), Salam Iraq, Nusantara Care, Rose2Rose dan Palestine Centre of Excellence(PACE) yang masing-masing akan memberi fokus kepada negara-negara di bawah kelolaan masing-masing.

Selain itu, majlis juga meraikan golongan yang kurang berkemampuan, di mana pihak JK Khidmat Masyarakat Pertubuhan IKRAM Malaysia daerah Kuching melalui agensinya i-Bantu Kuching telah menyediakan 20 kotak pek makanan dan beras untuk mereka yang terpilih di Kampung Kudei. Penyampaian disempurnakan oleh YB Datuk Hj Mohd Naroden Hj Majais.

Di akhir majlis , penyerahan bubur lambuk diberikan kepada pengunjung bazar.

Syawal Permulaan Baharu. Raya bersama IKRAM dengan klik gambar di bawah.

[supsystic-social-sharing id='1']
Author picture

Bonda Nor atau nama sebenarnya Norli binti Madlan adalah anak kelahiran Melaka yang kini menetap di Terengganu. Beliau seorang penulis, novelis, kolumnis majalah, penceramah dan pengasas Kaedah Membaca Ekspres-i.

ARTIKEL BERKAITAN

Maaf, anda perlu bayar untuk dapatkan kajian ini. Sila hubungi pihak KADRI untuk info lanjut melalui email kadri@ikram.my

Berita Terkini IKRAM

Dapatkan info TERKINI

Langgan berita terkini supaya anda tidak ketinggalan info penting daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia